Nieuws

GroenLinks, PvdA, SP en NIDA sluiten Links Verbond

Op valentijnsdag ondertekenden de lijsttrekkers van GroenLinks, PvdA, SP en NIDA het Manifest voor verbinding. Daarmee lanceerden zij het Rotterdamse Links Verbond. Samen gaan deze partijen zich hard maken voor een sociaal, duurzaam en inclusief Rotterdam.

Lees verder

Buurthuis De Brink gaat weer open

Huis van de Wijk De Brink gaat binnenkort weer open. Begin januari werd het buurthuis door de nieuwe eigenaar onverwacht gesloten. Stichting Humanitas, die verantwoordelijk is voor het welzijnswerk in Feijenoord, verwacht dat De Brink wellicht al deze week weer open kan gaan. Fractievoorzitter Judith Bokhove van GroenLinks is tevreden dat de wethouder snel actie heeft ondernomen.

Lees verder

Wie verdient volgens jou een compliment?

GroenLinks Rotterdam is op zoek naar Rotterdammers en Rotterdamse organisaties die een compliment verdienen. De partij deelt elk jaar op nationale complimentendag (1 maart) taarten uit in Rotterdam.

Lees verder

Kijktip: Arno Bonte over de aanleg van de A13/A16

Raadslid Arno Bonte in gesprek met RTV Rijnmond over de aanleg van de snelweg A13/A16. 'De afspraak was: je mag de weg niet horen, zien of ruiken. Dat blijkt niet haalbaar. Maar we moeten als Rotterdam niet zomaar over ons heen laten rijden.'

Proef met telefonisch spreekuur bij de VraagWijzer

Rotterdam gaat op verzoek van GroenLinks een uitgebreide pilot opzetten met een telefonisch spreekuur voor de VraagWijzer. De partij deed dit voorstel om de hulpverlening aan de 100.000 laaggeletterde Rotterdammers te verbeteren. De VraagWijzer is het loket waar Rotterdammers aan kunnen kloppen wanneer zij hulp nodig hebben, bijvoorbeeld met hun gezondheid of schuldenproblematiek.

Lees verder

Wethouder Eerdmans houdt cruciale informatie achter over aanpak veiligheid

GroenLinks Rotterdam roept wethouder Eerdmans ter verantwoording over het achterhouden van een rapport over het veiligheidsbeleid. In een artikel van Vers Beton is te lezen dat wethouder Eerdmans een rapport achter heeft gehouden dat positief oordeelt over een ‘zachte aanpak voor veiligheid’. GroenLinks Rotterdam vindt het onacceptabel dat de wethouder dit rapport heeft achtergehouden. Wij willen dat het huidige repressieve beleid, dat aangetoond niet werkt, eindelijk op de schop gaat.

Lees verder

Pagina's