Arno Bonte GroenLinks Rotterdam Raadslid Gemeenteraad
Arno Bonte

GroenLinks wil Rotterdamse fietstaxi’s redden

Al ruim 10 jaar zijn fietstaxi's een vast onderdeel van het straatbeeld in Rotterdam, maar daar dreigt een einde aan te komen. De huur van het pand waar de 13 fietstaxi's 's nachts worden geparkeerd is door verhuurder Havensteder opgezegd. Voor het eind van de maand moeten de fietstaxi's daar verdwenen zijn. Een alternatief is vooralsnog niet voorhanden.

De fietstaxi's worden steeds populairder bij bewoners en bezoekers van de stad. In 2016 werden er ongeveer 6.500 ritten geboekt, vooral tussen het Centraal Station, Spido, de Markthal en de Euromast. GroenLinks ziet in fietstaxi's een goede bijdrage aan het aanbod aan duurzame vervoersmiddelen in Rotterdam. "Fietstaxi's zijn een schoon alternatief voor de auto en een populaire toeristische attractie", zegt raadslid Arno Bonte.

De GroenLinkser wil dat de gemeente helpt bij het zoeken naar alternatieve huisvesting. "We hebben veel gemeentelijke kantoorgebouwen die nu leeg staan, die zouden prima dienst kunnen doen als stallingsplek. Ook is er 's nachts genoeg vrije ruimte in gemeentelijke parkeergarages."